Основни продукти:

Лактофол осигурява правилното протичане на критични, по отношение на формирането на добива, фази от развитието на зеленчуковите култури.

Благодарение на увеличената активност на нитратредуктазата намалява съдържанието на нитрати в готовата продукция.

 

Технологична схема за прилагане на Лактофол при зеленчуци

Технологична схема за прилагане на Лактофол при зеленчуци

Технологична схема за прилагане на Лактофол при зеленчуци

Фаза „разсад”- Лактофол разсад в концентрация 0,6% разтвор, което е на 100л поливна вода 600мл от Лактофол разсад- специализираната модификация съдържа азот, фосфор, калий, бор, микроелементите- мед, цинк, манган, молибден и физиологично активни вещества. Подхранването на младите растения започва след покълването ( 5-7 дена след появата им) малките растения се поливат през 10-14 дни. Препоръчва се поливането с торовия разтвор да става в основата на стъблата.

Фаза „начало на цъфтеж”- Лактофол Основен, Лактофол Бор, Лактофол Желязо в зависимост от културата, в доза 400мл/дка и работен разтвор 3- 20л/дка.

Фаза „нарастване на плода”- Лактофол Основен, Лактофол Бор, Лактофол Желязо в зависимост от културата, в доза 400- 600мл/дка и работен разтвор 3- 20л/дка.

Фаза „избистряне на плода”- Лактофол Основен, Лактофол Бор, Лактофол Желязо в зависимост от културата, в доза 600- 800мл/дка и работен разтвор 3- 20л/дка.

Специфични продукти:

При воден стрес и поява на върхово гниене по плодовете- препоръчва се подхранване с Лактофол К/Са в доза 400-500 мл/дка- преодолява се недостига на калций.

При увреждания от градушка- Торовете Лактофол спомагат за възстановяване на засегнати от градушка растения- антибактерицидният ефект на Лактофол ограничава развитието на болести по наранените растения. Растенията усвояват хранителните елементи за часове, увеличава се съдържанието на хлорофил и се активизира фотосинтезата на останалата листна маса.